O nama

Dom za stara lica "Stari prijatelj" je savremeno opremljen objekat površine preko 2000m2 sa dugogodišnjim iskustvom za rad. Zahvaljujući nadmorskoj visini na kojoj se nalazi, bez buke i gustog saobraćaja, naš dom nudi idealne uslove za smeštaj starih i bolesnih lica.

Dom je opremljen najsavremenijom opremom za udoban i kvalitetan smeštaj starih lica. Što se smeštajnih jedinica tiče dom poseduje jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe prilagođene potrebama kako pokretnih tako i nepokretnih ( zavisnih ) lica.

Svaka soba poseduje svoje kupatilo, terasu, kablovsku televiziju, interfon, što korisnicima pruža osećaj kao da se nalaze kod svoje kuće. Dom poseduje dva lifta što našim korisnicima olakšava kretanje, a naročito osobama u invalidskim kolicina.

O našim korisnicima 24h brine stručno medicinsko osoblje i pruža im neophodnu medicinsku negu i nadzor. Dom poseduje lekara opšte praskse koji je zadužen za redovno praćenje zdravstvenog stanja naših korisnika, a po potrebi poziva lekare konsultante drugih specijalnosti ( neuropsihijatar, neurolog, internista..).

Takođe, u našem domu svakodnevno sa našim korisnicima rade dva stručno obučena i iskusna fizioterapeuta, a sve u skladu sa individualnim potrebama i medicinskim indikacijama korisnika.

Hrana se priprema u samom objektu, u moderno opremljenoj kuhinji. Dnevno se našim korisnicima obezbeđuju tri glavna obroka i dve užine. Hrana je raznovrsna, obroci su uvek sveže pripremljeni i prilagođeni potrebama i zdravstvenom stanju korisnika.

Veliki akcenat se stavlja na društveni život naših korisnika. Radna terapija je usmerena na razvijanje, obnavljanje i održavanje motornih i kognitivnih veština. Organizujemo razne zabavne i društvene igre ( šah, domine, ne ljuti se čoveče, karte... ), razne kreativne radionice, korisnicima se svakodnevno obezbeđuje kvalitetna dnevna štampa i časopisi. Takođe nastojimo da obeležimo rođendane naših korisnika, tradicionalne i verske praznike, krsne slave. Dom poseduje bilijar salu koja je dostupna za korišćenje tokom celog dana.

Dom poseduje prelepo uređeno dvorište sa pešačkom stazom i letnjikovcem u kome svi naši korisnici imaju priliku da svakodnevno uživaju u šetnji, rekreaciji i boravku na svežem vazduhu.
Svi članovi našeg tima su na raspolaganju za razgovor, savet ili društvo. Trudimo se da se naši korisnici osećaju dobro i žive kvalitetno, da imaju privatnost kada im je potrebna, a društvo kada oni to žele-

Zadovoljan korisnik - TO JE NAŠA MISIJA.